.Van Riet
CHARTA '91 is een onafhankelijke groep die werd opgericht na de parlementsverkiezingen van 1991. Begin 1992 publiceerden we een basistekst (Charta-manifest) die kort weergeeft wat we toen dachten over de oorzaken van die beruchte Zwarte Zondag.
HetTijKeren

CHARTA '91 ligt mee aan de basis van het Cordon Sanitaire tegen het Vlaams Blok. Daarover vind je meer in het archief. Je kan daar ook een uitgebreide selectie lezen van bijdragen die in onze Nieuwsbrieven zijn verschenen.

Na de desastreuze gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2000 hebben de initiatiefnemers van CHARTA '91 een DiscussieTekst geschreven, die tracht om de verdere opmars van uiterst rechts in Vlaanderen en het bijna geheel wegvagen van die politieke stroming in Franstalig België en Brussel te verklaren. Je kan via deze weg op die tekst reageren en ons uw andere bedenkingen betreffende de maatschappelijke verrechtsing toesturen.

Kijk ook eens bij aanverwante web sites, en volg onze rubriek Zo gaan we er niet komen ..., een becommentarieerde bloemlezing van markante uitspraken van politici en opiniemakers die ons niet bepaald vooruithelpen. De toestand in Antwerpen, bakermat en bastion van het Vlaams Blok, zal gevolgd worden. Groen lachen zal hier ongetwijfeld troef zijn.

Deze web site zal regelmatig geactualiseerd worden. Blijf ons bezoeken en werk mee.