Het Blok aan de macht? Het Blok voor vrije meningsuiting?


Blok-klacht tegen debatten op de Gentse Feesten!


Het Vlaams Blok dient klacht in bij de Commissie Zorgvuldig Bestuur van het onderwijs tegen de debatten tijdens de Gentse feesten in het stedelijke François Laurentinstituut. "Dat zijn politieke activiteiten en dat mag niet in scholen", zegt het Blok. Het Blok verwijst naar het decreet op het onderwijs dat politieke activiteiten in scholen verbiedt. Het gaat om de debatten die Eric Goeman er organiseert. Gents Schepen van Onderwijs Rudy Coddens (SP.A) verbiedt de activiteit niet.

Het Blok diende al klacht in toen Spirit en N-VA nieuwjaarsrecepties wilden houden in vrije scholen. Onderwijsschepen Coddens zegt dat vzwTrefpunt de aanvraag heeft gedaan voor debatten. "Het gaat om maatschappijkritische debatten, geen partijpolitieke. Eerder verboden we wel een spreekbeurt van Abou Jahjah en een partijpolitiek debat in de stedelijke school De Toren van Babel. Wellicht stoort het Blok zich aan het debat met als thema: Hoeveel extreem-rechts kan Vlaanderen nog verdragen? . Maar wij verbieden die debatten niet. Als de Commissie anders oordeelt, zullen we ons daar bij neerleggen." Eric Goeman,  van Democratie 2000, wijst erop dat hij partijloos is. "Het gaat hier ook niet om partijpolitiek. Mensen uit academische hoek, van ngo's, sociale bewegingen, uit de politiek discussiëren over de grote problemen van de samenleving."


De leerling-tovenaars die het Vlaams Blok "in het bad willen trekken" en ze mee aan de macht laten deelnemen moeten maar eens tweemaal nadenken. Eens aan de macht zullen dergelijke debatten van overheidswege uit worden verboden!